نیروگاه فوکوشیما که در شمال شرق ژاپن واقع است به دنبال زلزله و سونامی سال گذشته آسیب دید
دولت ژاپن در حال تحقیق درباره گزارشی است که براساس آن گفته شده از کارگرانی که در نیروگاه فوکوشیما کار می کردند، خواسته شده بود تا میزان تشعشع مواد رادیواکتیو را کمتر از میزان واقعی جلوه دهند.
در همین رابطه، رئیس شرکت "بیلد آپ"، تایید کرده که یکی از مدیران این شرکت به کارکنانش گفته بود که تجهیزات ردیابی اشعه رادیواکتیو را پنهان کنند.
گفته شده که طی ۵ ماه گذشته، گروهی از کارکنان شرکت "بیلد آپ" در حال کار و تعمیر تجهیزات در نیروگاه فوکوشیما بودند.
نیروگاه فوکوشیما در اثر زمین لرزه و سونامی ماه مارس سال ۲۰۱۱ در شمال شرق ژاپن آسیب دید و باعث نشت مواد رادیواکتیو به محیط اطراف شد.
این نیروگاه که در شمال شرق ژاپن واقع است، شش راکتور دارد.
به دنبال نشت مواد رادیواکتیو، از دهها هزار نفر از ساکنان اطراف این نیروگاه خواسته شد تا محل زندگیشان را ترک کنند.
در دسامبر سال گذشته یکی از مدیران شرکت "بیلد آپ" به افرادی که در این نیروگاه کار می کردند گفته بود تا تجهیزات ردیابی میزان تشعشات رادیواکتیو را مخفی کنند.
به گفته این مقام شرکت "بیلد آپ" در صورتی که این تجهیزات پنهان نمی شد، آنها به سرعت به میزان بالای تشعشعات رادیواکتیو که بیشتر از حد مجاز ۵۰ میلی سیورت در سال است، پی میبردند.
تاکاشی وادا، رئیس شرکت "بیلد آپ" به رسانه های ژاپنی گفته است که نه نفر ازکارکنان این شرکت پذیرفته اند که در این اقدام دست داشته اند.
در همین رابطه یکی از سخنگویان شرکت تپکو، گرداننده اصلی نیروگاه فوکوشیما، به خبرگزاری رویترز گفت که این شرکت از مقاطعه کار دیگری شنیده بود که "بیلد آپ" اقدام به استفاده از حفاظ های سربی برای جلوگیری از ردیابی تشعشعات رادیواکتیو می کند. اما این سخنگو افزوده که این قبیل تجهیزات هرگز در فوکوشیما مورد استفاده قرار نگرفته است.
در بحبوحه وقوع فاجعه فوکوشیما، فعالیت تمامی نیروگاههای ژاپن به جز یکی متوقف شد.